Yvonne Laurijsen

Yvonne Laurijsen

LAMA concept 

Ik ben Yvonne Laurijsen, product- en materiaalontwerper.

Samen met mijn partner heb ik in 1998 LAMA Concept opgericht, een ontwerpburo gespecialiseerd in conceptontwikkeling, duurzaam materiaal- en productontwerp voor interieurarchitectuur. 

Onze ontwerpen ontstaan vooral vanuit een experimentele en onconventionele benadering in materialen,waarbij verschillende technieken worden gebruikt, van lowtech ambacht tot high-tech 3d-printen. 

Een deel van die ontwikkelingen heeft geleid tot een eigen LAMA collectie. Producten die uw interieur subtiel of juist onderscheidend kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld de akoestiek, de identiteit of het verdelen van een ruimte.

Wij werken (inter-)nationaal nauw samen met architecten, interieurontwerpers en bedrijven die onze collectie weer custommade toepassen in hun projecten. LAMA Cell carpet is bijvoorbeeld van een wolvilt experiment geëvolueerd naar specials voor conceptcars, akoestische wandbekledingen in hotels, roomdividers in kantoren, verlichtingsobjecten in zorgcentra tot ‚artpanels’ in stilteruimtes of vloerkleden voor particulieren. 

Naast onze eigen collectie verdiepen wij ons in nieuwe duurzame productieprocessen, hergebruik van afvalstromen en innovatie op het gebied van materiaalontwikkeling, waardoor wij ook gevonden worden door bedrijven die willen veranderen in het kader bv de circulaire economie. Mooi voorbeeld daarvan zijn onze ontwerpen van kantoormeubilair & verlichting gemaakt van plastic afval voor de sociale onderneming Plastic Whale. Dat plastic wordt met hun ‚van plastic afval gemaakte boten’ opgevist uit de Amsterdamse grachten met als doel bewustwording en waarde te creëren van dat afval. 

www.lamaconcept.nl

DIRKSHOME

Sinds een aantal jaar zijn wij de trotse eigenaren van de voormalig Gereformeerde kerk in Dirkshorn.

Wij zijn hard bezig diverse ruimtes in de kerk en de grote tuin achter de kerk te verbouwen om beschikbaar te stellen als bijzondere locatie voor uw workshops, vergaderingen, exposties, lesruimte of trouwerij.

Voor meer informatie kunt u al contact met mij opnemen.

www.dirkshome.nl