Natasja Limmen

Natasja Limmen

Extern Vertrouwenspersoon

Mijn naam is Natasja Limmen ik ben 47 jaar oud en ben opgegroeid als oudste dochter met 2 broertjes. Hoewel ik ben opgegroeid in Gelderland woon ik nu in het West-Friese dorpje Sint Maarten samen met mijn man. Wij zijn bijna 25 jaar getrouwd en hebben samen vier volwassen kinderen.

Zelf heb ik mogen ervaren hoe het is als de vertrouwenspersoon minder toegankelijk is en deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik de opleiding ben gaan doen. Inmiddels ben ik gecertificeerd bij de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen (LVV) en ben ik zelfstandig werkzaam als extern vertrouwenspersoon in de Noordkop. 

Als vertrouwenspersoon begeleid ik organisaties en hun werknemers op gebied van het creëren en behouden van een veilige en goede werksfeer door te zorgen voor een goede meldprocedure, uitleg en trainingen te geven, maar ook door nieuwsbrieven te verspreiden over bijvoorbeeld ongewenste omgangsvormen of integriteitsschendingen. Ik bied graag een luisterend oor in de nazorg en adviseer over mogelijke oplossingen.

Ik weet dat mijn achtergrond en opgedane kennis bijdragen in het zijn van die toegankelijke vertrouwenspersoon.

Omdat ik van nature nieuwsgierig ben in wat mensen drijft ben ik me gaan verdiepen door verschillende studies te volgen zoals Life-coaching, Toegepaste Psychologie en Klinische Psychologie. Daarnaast richt ik mij op communicatie tussen twee partijen. Hiervoor heb ik de opleiding Mediator gedaan, maar ook supervisie, intervisie werkbegeleiding en coaching (HBO+)

Voor mij valt of staat alles met de manier waarop er gecommuniceerd en geluisterd wordt. Hoe iets wordt gezegd en hoe ze over- of aankomen bij de ander. Om me daarin te verdiepen heb ik mogen meewerken aan een Europees onderzoek van IFOTES het MoNaLisa-project: meting van Luistervaardigheden. Heel leerzaam en waardevol. Ik heb meer meegewerkt aan onderzoeken bij bijv. Het Trimbos instituut voornamelijk naar middelengebruik onder jongeren. NIX18 is daar een goed voorbeeld van.

Communiceren is DE manier om met elkaar in contact en verbinding te zijn! 

Warme groet,

Natasja Limmen

Tel: 06 51 12 34 35