Merianne-Mak-Praktijkmeer

Merianne Mak

Ik ben Merianne Mak-Kistemaker. Samen met mijn man Arno en onze twee kinderen Tygo en Kay wonen we in ’t Zand. Sinds 2019 ben eigenaar van Praktijk Meer. 

Praktijk Meer staat voor Meer ontspannen moederschap. En waar ik me in eerste instantie voornamelijk bezighield met de ontspanning van de moeder zelf, heeft corona mij de tijd gegeven om me meer te verdiepen in de werking van de communicatie tussen ouder en kind. Hier is namelijk veel ontspanning te winnen. Zowel bij de ouder als bij het kind. 

Onbedoeld en onbewust onderdrukken we veel van de emoties bij kinderen. Kinderen voelen zich niet gehoord en laten dan gedrag zien wat wij vaak niet fijn vinden. 

Hoe je als ouder communiceert met je kind heeft veel invloed op de gevoelens en vervolgens de reactie van je kind. Je kind laat dan bepaald gedrag zien wat vervolgens weer iets met jouw gevoelens doet. 

Als de communicatie niet helemaal verloopt zoals je zou willen dan is de workshop ‘Geweldloos communiceren in bewust ouderschap’ wat voor jou. Hierin leer je de gevoelswereld van je kind beter begrijpen en hoe je op een andere manier kan communiceren waardoor er meer verbinding ontstaat met je kind. 

Als je je meer wil verdiepen in de werking van je eigen gevoelswereld en welke onbewuste en overtuigingen en patronen jij onbedoeld overbrengt op je kind dan is er een prachtig 1 op 1 traject. Hierin wordt de theorie ondersteund door een ontspanningsbehandeling waarbij onbewuste blokkades worden opgezocht en verwerkt. En hierbij verander jij en verandert je je kind met je mee. 

www.praktijkmeer.nl

06 48 65 93 73

[email protected]