Erica-Kraan-fem2business-netwerk

Erica Kraan

Erica Kraan (1965) is beeldend kunstenaar. Ze maakt vooral figuratieve beelden van klei en brons. In de Ondernemerscentrale in Tuitjenhorn, waar haar atelier gevestigd is, zijn deze te zien, indien ze niet elders in expositie staan.

Je kunt bij haar workshops en lessen boetseren volgen in het atelier in de Ondernemerscentrale, Oostwal 2, in Tuitjenhorn. Informatie hierover tref je uitgebreid op www.ericakraan-art.com en op Facebook onder de naam Erica Kraan – Art.

”Het scheppen van een mooi of leuk beeld geeft mij veel voldoening. Mijn fascinatie ligt bij de anatomie; menselijke figuren, die ik graag op allerlei manieren beeld geef in klei en soms in brons. Daarbij spelen houding en emotie een rol. De ene keer zeer gedetailleerd, de andere keer zegt beweging genoeg. Ook maakt ik dieren, organisch en abstract werk. Vrouwelijk naakt heeft mijn voorkeur, graag werk ik met een model. Steeds ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging om mijn grenzen te verleggen en nieuwe technieken te leren. Die uitdaging ga ik ook graag aan met mijn cursisten. Ik laat ze versteld te doen staan van hun eigen kunnen in een ontspannen sfeer.”
 

Erica heeft les gehad van Monique Vink, Alberto Bustos, Natasja Bennink, Eddy Roos, Carien van Dongen, Sanne van Tongeren, Alex Kafoussias, Marco degl’Innocenti en volgt nog regelmatig workshops.
Tevens is zij voorzitter van de Stichting Keramisten Noord-Holland, bestuurslid van het KCARS en leermeester van de Ambachtsacademie

Atelier Erica Kraan – Art

De Ondernemerscentrale
Oostwal 2
1747EZ Tuitjenhorn
tel. 0612729948
www.ericakraan-art.com
[email protected]