Mariksa Groen

10 vragen aan ……. Mariska Groen

Wie ben jij en wat doe jij?

Ik ben Mariska Groen. Ooit ben ik begonnen als schoonheidsspecialist. Ik wist nooit zo goed wat ik wilde worden, maar mensen heb ik altijd oneindig interessant gevonden. Ik ben begonnen met het werken met de buitenkant van mensen. Inmiddels heb ik mij via allerlei opleidingen zoals sportmassage, huidcoach, docent babymassage, voetreflextherapie, voeding en voedingssupplementen en transformatief coach met onder andere regressietherapie en traumaheling, verdiept in het innerlijke van mensen. Daardoor kan ik het niet alleen het uiterlijk, maar ook het innerlijk aanpakken. Dat is mooi, want ik geloof erin dat alles met elkaar verbonden is. 

De coaching is er later bij gekomen. Sommige van mijn klanten komen daardoor specifiek voor een van beide diensten. 

Inmiddels raakt het wel steeds meer met elkaar verweven. Dan komt er bijvoorbeeld iemand voor cupping. Daarbij werk je met pijnpunten en dan komt gesprek soms automatisch al op dingen. Dan komt er eigenlijk tijdens een sessie al coaching bij. 

Wat maakte dat je ondernemer bent geworden?

Mijn moeder wilde altijd een winkeltje. Mijn opa was kruidenier. En ook ooms en tantes van mij ondernemen… Ik denk dat het ondernemen er al vanaf mijn geboorte in zat! 

Voor mijn moeder is het er nooit van gekomen om haar droom waar te maken. Zij overleed toen ik 26 was. Dat heeft mij aan het denken gezet. Ik wil later niet denken “Had ik maar.”. 

Daarnaast kwam ook mijn toenmalige werk tot een eind. Ik kreeg het gevoel dat alles mij wees op dit pad. Dus toen ben ik er helemaal voor gegaan. Ik heb me ingeschreven als ondernemer en heb gelijk een groot pand gekocht.

Wat vind jij het leukste aan het ondernemen?

Plannen maken en vernieuwen. Blijven ondernemen. Dat betekent voor mij steeds nieuwe dingen bedenken, kansen zien en weer verder gaan. Ik vind het ook heel leuk om anderen daarbij te helpen.

Zo ben ik bijvoorbeeld de House of Hearts gestart in Corona-periode. Met allerlei therapeuten die vanuit hun hart werken en bij ons een werkplek huren. Zo vullen we nu samen het huis en ben ik niet meer alleen met mijn personeel. Het is extra leuk dat ik daardoor meer met mede-ondernemers kan delen en meer dingen samen doe.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als je hulp nodig hebt, kun je me altijd bellen! En verder, voor heel veel dingen eigenlijk. Ik word makkelijk en blij wakker. 

Als ik echt één ding moet kiezen, dan zou het zijn: met een clubje lekker wat gaan eten en het over de leuke dingen van het leven hebben.

Wat is jouw mooiste plekje?

Dat is in de grote tuin hierachter. Daar staan een pipowagen in en daar is een klein tuintje bij. Als ik daar ‘s ochtends zit, hoor je alleen vogels. Daar word ik heel blij van.

Waar word je het meest gelukkig van?

Ik word er heel gelukkig van als je elkaar raakt in een gesprek. Als je samen overeenkomsten vindt en als het gesprek echt diepgaat! 

Wat doe je ter ontspanning?

Meditatie. Ik geef ook meditatieavonden. Eerlijk: dat doe ik ook voor mezelf! Ik word daar heel rustig van.

Als ik echt moe ben, kan ik er ook van genieten om lekker een serie te kijken. Ik kijk niet veel, maar als ik even lekker wil zitten vind ik tv-kijken heel fijn. Zoals Boer Zoekt Vrouw, dat vind ik echt rustgevend om te kijken. Gewoon zien hoe mensen samen met elkaar leven. Niet te veel spanning en sensatie, maar een serie over het echte leven. Lekker slow! 

Wat zouden we eigenlijk nog van je moeten weten?

Nou zakelijk gezien: dat we nu bezig zijn met het verbouwen van de grote schuur hierachter. Die gaan we tot een vergader- en workshopruimte om toveren. 

En over mij persoonlijk: ik hou heel erg van etentjes geven.

En ik spaar al jaren bollen wol om mee te gaan haken. Ik heb zelfs al boekjes met leuke voorbeelden erin om te maken. Maar ik ben er nog nooit mee begonnen!

Van welke Fem2business vrouw wil je meer weten?

Lenneke van Bleisem van de Bleie Moestuin heeft geholpen met het opzetten van mijn moestuin hier. Zij is echt een bezig bijtje. En volgens mij weet zij veel meer, dan dat ze naar buiten brengt. Dus ik ben heel nieuwsgierig naar haar!