Kim Leegwater

De 10 vragen aan ….. Kim Leegwater

Wie ben jij en wat doe jij? 

Ik ben Kim Leegwater. Ik help vrouwen lekkerder in hun vel te komen en zichzelf weer op nummer één te zetten. Dat doe ik door energetisch, lichaamsgericht ademwerk. Enerzijds gericht op rust en ontspanning en anderszijds op transformatie. Wat het concreet inhoudt, is dat ik cacaoceremonies en dagretreats geef. Ook geef ik verbonden ademsessies en kan ik reiki toepassen als het nodig is. Daarnaast werk ik ook met vrouwen aan hun transformatie. Dat gaat via lichaams- en ademwerk, dus niet via gesprekken. Dat doe ik zowel individueel als in groepen.

Wat maakte dat je ondernemer bent geworden? 

Zes jaar geleden heb ik mijn baan bij de gemeente Schagen opgezegd. Ik voelde: ‘Ik ga niet meer werken voor een baas.’ Maar wat dan wel? Dat wist ik niet.

Een paar maanden later accepteerde ik dat ik op was. Ik had een burn-out. Ondertussen volgde ik op social media verschillende moeders én ondernemers. Dit inspireerde mij en na zo’n anderhalf jaar later, besloot ik aan de slag te gaan als virtual asssistent. Ik was van plan te gaan ondersteunen bij het opzetten van events. Maar toen kwam Corona en waren er geen events meer. Ik volgde een opleiding om websites en online academies te bouwen en dat heb ik 4 jaar gedaan. Tot ik door omstandigheden vorig jaar besloot me om te scholen en meer te richten op energetisch, lichaams- en ademwerk. Nu doe ik echt waar ik blij van word.

Wat vind jij het leukste aan het ondernemen? 

Met mensen werken! Ik vind het leuk om te merken welke mensen op mijn pad komen. Heel vaak zijn dit mensen, waar ik zelf ook van groei. Geven en nemen is daardoor in balans. Vroeger in mijn vaste baan voelde dit echt anders. 

En natuurlijk de vrijheid. Als ik bij mijn loondienstbaan ideeën had, werden deze nog wel eens de kop ingedrukt. Nu mag ik alles zelf bepalen en uitproberen. Mijn creativiteit stroomt. Niemand bemoeit zich daarmee. Nou ja niemand, af en toe mijn man René natuurlijk wel. Die houdt me scherp.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? 

Nou doe maar niet. Punt. Haha! Vroeger gebeurde dat natuurlijk wel, toen de kinderen klein waren. Maar eerlijk gezegd werd ik dan ook gewoon humeurig wakker. Dat was ook in mijn burn-out.

Ik vind slapen heel belangrijk. Natuurlijk is het heus wel eens een keer verstoord, maar ik probeer ervoor te zorgen dat dat zo min mogelijk gebeurd. Daarom heb ik oordoppen in. 

En om goed in te kunnen slapen, lig ik voor het slapen op een spijkermatje. Dan ben ik met vijf minuten weg, zonder dat ik lig te piekeren. Door op het matje te liggen, ontprikkelt je zenuwstelstel. Als je gaat liggen is dat eerst even wennen. Als je daar doorheen bent en net voor je in slaap valt eraf gaat, dan slaap je daarna snel in en slaap je diep.

Wat is jouw mooiste plekje? 

Als ik daar even over nadenk, dan is dat toch wel in Italië. Je hebt er natuur en mooi weer. Ik ga sowieso graag naar buiten, naar het bos bijvoorbeeld. Dus dat zijn ook mooie plekken. Maar Italië trekt me het meest. Daar heb je ook nog mooie architectuur, een fijne sfeer en heerlijke restaurantjes. 

Bij het Gardameer is het zo prachtig. Wij gaan daar graag op vakantie. We sliepen dan altijd in de daktent van onze LandRover. Maar die is nu helaas stuk, dus we moeten nog even kijken hoe het deze zomer loopt.

Waar word je het meest gelukkig van? 

Het samenzijn met ons gezin. Als dat lekker loopt en draait, ben ik het meest gelukkig. Zoals vorige week bijvoorbeeld, toen waren we naar het strand. Als de kinderen dan lekker smerig worden in het zand en wij met een wijntje en biertje daar samen naar zitten te kijken. Dat zijn prachtige momenten, die ik koester. 

Wat doe je ter ontspanning? 

Ik doe elke maand iets voor mijzelf. Dan probeer ik graag nieuwe dingen. Zoals een head spa. Of floaten lijkt me ook leuk. Ik volg zelf ook cacao- en ademsessies. Zo blijf ik ook door mijn eigen processen gaan. En ervaar ik dezelfde dingen als mijn eigen klanten. 

Daarnaast laat ik me masseren en ga ik sinds mijn burn-out graag naar sauna. Dat doe ik het liefste in mijn eentje. Af en toe moet ik alleen zijn om op te laden. Ook doe ik yoga. Dat zorgt ervoor dat ik uit mijn hoofd en in mijn lijf zak.

En sinds een paar weken ga ik drie keer in de week sporten. Dit zorgt er voor dat ik letterlijk lekkerder in mijn vel zit. 

Dat is best een hele lijst zo. Maar als ik goed voor mezelf zorg, dan draait de rest om me heen ook goed. Ik weet dat dat zo werkt en dat het tijd kost. Daarom maak ik die tijd nu gewoon echt voor mezelf.

Wat zouden we eigenlijk nog van je moeten weten? 

Dat is smeetvrees heb. Niet door Corona, maar iets wat ik altijd wel heb gehad denk ik. Ik was heel vaak per dag m’n handen, als ik van buiten kom, zelfs als de postbezorger een pakketje aan me geeft, als ik de boodschappen heb opgeruimd… Als ik mensen in een ruimte een hand geef, ga ik daarna zsm naar wc om mijn handen weer te wassen, zeker voor ik wat ga eten. Heb ik net ergens gezeten in een wachtruimte of voor een behandeling, dan trek ik thuis schone kleren aan. Als ik in een vakantiehuisje zit ga ik na het uitladen eerst alle deurknoppen, handvatten keukenkastjes en lichtknopjes schoonmaken. Eerst maakte ik ook alle servies en bestek nog schoon…

Van welke Fem2business vrouw wil je meer weten? 

Ik vind het leuk om Nanda Willekes het woord te geven in het volgende interview. Ze heeft in de afgelopen tijd haar zachte kant omarmt en dit vernieuwt haar werk enorm. Zij verdient het om in de spotlight te staan.

Met dank aan Marjon Hoogervorst voor de prachtige foto!