Hamer in de wilgen

Irma Meinema werd afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. Zij hangt de voorzittershamer in de wilgen en aan onze nieuwe voorzitter Susanna Florie de schone taak om deze net zo krachtig en kordaat te hanteren als Irma. 

Irma is drie jaar voorzitter geweest. Vooral het thema The Next Step stond de afgelopen jaren centraal. Na voorzitters Gerda Venema en Lonneke Deutekom die Fem2business uitbouwden tot ruim tachtig leden was het aan Irma om de bijeenkomsten naar een nog hoger niveau te tillen. Summerschool, Fem2business meets met Maria Genova, een samenwerking met netwerkorganisaties TOV uit Texel en Vrouw in Bedrijf uit de regio Den Helder, en nog veel meer events brachten ons inderdaad the next step. Een sponsor-wandeltocht voor Hospice Schagen was het laatste wat Irma samen met het bestuur organiseerde, een letterlijk volgende stap. Helaas kon de sponsorloop door Corona niet doorgaan. Maar Irma overhandigde toch afgelopen zaterdag de check van ruim €2.000,-  aan Annemieke Eveleens van de hospice. 

Door het afblazen van de wandeltocht, was er helaas ook geen mogelijkheid om met het gehele netwerk afscheid te nemen van Irma. Een groot afscheid, dat had ze eigenlijk wel verdient. Met het bestuur hebben wij alsnog geprobeerd, om Irma goed in het zonnetje te zetten. Door verschillende kaarten en een grote bos bloemen van de leden, was het afscheid toch nog feestelijk. Ook via deze weg willen wij Irma danken, voor haar enorme inzet en doorzettingsvermogen. 

Irma blijft uiteraard lid van fem2business en betrokken. Aan het bestuur, bestaande uit Debby Versteege, Chantal van der Borg, Ryanne Roozendaal en Susanna Florie de taak om nieuwe events te organiseren online en hopelijk snel ook weer live. Na de stevige stap voorwaarts is het tijd voor nieuwe verbindingen en momenten van samenzijn.