Sharron Droog

10 vragen aan ……. Sharron Droog

Wie ben jij en wat doe jij? 

Mijn naam is Sharron Droog. Ik ben… Ja wie ben ik eigenlijk? Ik zeg altijd: ik ben systemisch coach en opsteller. Ik help mensen hun gedrag in lijn te krijgen met wat ze graag zouden willen. Ik heb geen specifieke doelgroep, dat gaat alle kanten op. De ene keer is dat een ondernemer, de andere keer een leidinggevende. Maar nu heb ik ook iemand in een traject die medewerker is.  

Het is meer een bepaald type mens wat bij mij komt: mensen die nieuwsgierig zijn, bereid om te leren, bereid om te groeien en niet bang zijn om eerlijk naar zichzelf te zijn. Ze zijn benieuwd naar de vraag: hoe komt dat ik me gedraag zoals ik me gedraag?  

Daarin gaat dat soms over doelen willen behalen voor je bedrijf, soms over een relatie met een ander, zoals een partner of een kind. Uiteindelijk gaat het altijd over de relatie met jezelf. 

Wat maakte dat je ondernemer bent geworden? 

Ik ben er per toeval in gerold. Het werk waar ik in zat, gaf niet meer voldoende energie. Toen heb ik een sabbatical genomen. Een paar weken daarna ben ik een cursus Access Bars gaan volgen. Toen dacht ik: ‘Dit heb ik dus altijd gevoeld en ervaren. En hier kan ik mensen mee helpen!’ 

Na vier maanden dacht ik terug te keren naar mijn baan. Met hoofdpijn ging ik er heen en met nog meer hoofdpijn kwam ik die dag ook weer terug. ‘Dit wil ik niet meer’, dacht ik. Toen heb ik mijn baan opgezegd. Mijn directeur stond daar heel open in, ik kreeg zelfs nog studievergoeding mee. Tijdens de opleiding die ik daarna volgde, ben ik mijn praktijk gestart.  

Dit was de Being Authentic-opleiding. Daar zat een onderdeel bij, over het opstarten van je bedrijf. Daardoor ging het heel natuurlijk. 

Dat was ook goed dat het zo liep, want anders had ik zeker beren op de weg gezien en was ik waarschijnlijk nooit gestart. 

Wat vind jij het leukste aan het ondernemen? 

Het contact met de klanten. Het gesprek met ze hebben: waar staan ze? Wat beweegt ze? Wat vinden ze leuk om te doen en wat is moeilijk voor ze? Wat staat in de weg om te bereiken wat je wil? Ik vind het leuk om daar dieper op in te zoomen en ze daardoor heen te loodsen. Dat is uiteindelijk voor mij de kern.  

Marketing vind ik ook leuk om te doen. Administratie is niet mijn sterkste kant, daar krijg ik geen energie van. Wat ik ook gaaf vind aan het ondernemen, is dat je je eigen mindset traint.  

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? 

Net als de voorgaande dames: liever niet. Ik hou van slapen! Als het dan echt zo is, mag je me wakker maken voor een reis naar Midden- of Zuid-Amerika. Nou Noord-Amerika mag trouwens ook. Een mooie reis, die cultuur en natuur combineert.  

Mijn partner mag natuurlijk mee en de kids ook. De oudste twee zijn al pubers, dus misschien willen ze niet meer mee, maar ik zou ook heel graag nog eens met ze op safari gaan. 

Wat is jouw mooiste plekje? 

Wij wonen aan het water. Achter het huis staat een prieeltje. Daar gaan de kinderen soms vissen. Het is daar heel rustig aan het water. En daar word ik ook rustig van. Dan hoef ik alleen maar naar de dobber te staren.  

Het is een hele serene plek. Met een mooie grote boom erbij. Mijn droom is om daar zo’n mooi bankje om heen te hebben. Daar zie ik Ronald en mij wel zitten en samen oud worden.  

Waar word je het meest gelukkig van? 

Het meest gelukkig word ik van niks doen. Dat leer ik ook aan mijn klanten. Dat doe ik elke dag, voor ik begin met alles. Nadat ik mijn jongste kind naar school heb gebracht en het rondje met het hondje heb gedaan, doe ik minimaal een kwartier niets. En dan bedoel ik: echt niets. Ook niet koffie leuten of vogeltjes luisteren. 

Als je daar mee begint, is dat lastig. Want we zijn heel anders geconditioneerd. Als je het een tijdje volhoudt, ga je merken: ‘Wat is dit lekker!’. Het maakt je hersengolflengte rustig en brengt je zenuwstelsel tot rust.  

Wat doe je ter ontspanning? 

Ik wandel graag met de hond. En we hebben thuis een crosstrainer staan onder een afdakje. Daar kan ik lekker sporten. Verder vind ik het leuk om dingen doen met de jongste. De oudste twee gaan meer hun eigen gang. Maar de jongste vindt knutselen nog heel leuk. 

Ik noem dat ‘paplepel-energie;’ doen waar je als moeder blij van wordt en daar je kids in meenemen. Hij mag later zelf weten of hij dat nog leuk vindt. Tot die tijd neem ik hem lekker mee naar de bibliotheek, of ga ik met hem tekenen of knutselen. 

Wat zouden we eigenlijk nog van je moeten weten? 

Ik kan heel serieus zijn maar ik heb ook veel humor. En ergens in mij zit een rockbitch verstopt. Op mijn bucketlist staat: optreden met rockband. Lekker zingen. Ik heb ook een jaartje op drumles gezeten, maar ik vind zingen toch echt leuker.  

Het zou me niet uitmaken of het een groot podium is en of de zaal vol zit, maar optreden lijkt me gewoon heel gaaf. Misschien kan ik wel bij een bandje aanhaken? Dat zou me heel leuk lijken, al vraag ik me ook af of ik het durf. Maar dat moet ik gewoon maar gewoon gaan doen hè? In ieder geval is het met dit interview de wereld in. Dus misschien word ik naar aanleiding hiervan wel gevraagd! 

Van welke Fem2business vrouw wil je meer weten? 

Mariska Groen. Ik ben jaren terug wel eens in haar schoonheidssalon geweest. Ze is getrouwd met mijn neef en ik heb haar eigenlijk nog nooit écht gesproken. Ook ben ik benieuwd naar het energetische gedeelte van haar werk. Ik weet dat zij ook bezig is met haar klanten helpen zichzelf te worden.

http://www.sharrondroog.nl