Lenneke van Bleisem

10 vragen aan… Lenneke van Bleisem

Wie ben jij en wat doe jij? 

Ik ben Lenneke. En wat doe ik? Dat is een goede vraag. Ik doe van alles! Ik ben mede-eigenaar van de webshop Mijn Woonplezier. Dat doe ik samen met Sander. Daarnaast ben ik De Bleie Moestuin aan het opzetten. En eigenlijk ben ik ook aan het kijken wat ik nog meer kan opzetten! Ik volg een training, waarbij ik net de opdracht heb gekregen om te komen met een ondernemingsidee die echt start vanuit een goed gevoel bij jouzelf. Dus ik ben benieuwd wat daar zal uitkomen.

Wat maakte dat je ondernemer bent geworden? 

Ik ben ondernemer geworden omdat ik net klaar was met de massage-opleiding en daar iets mee wilde gaan doen. Maar ik wilde niet bij een sauna of een spa gaan werken. Dus toen heb ik aangeklopt bij een sportschool. Daar zeiden ze: ‘We nemen niemand in dienst maar je mag hier wel een ruimte huren.’ Dat was het startsein om voor mezelf te beginnen. Ergens moest ik dus eigenlijk wel! En dat is heel goed afgelopen. 

Wat vind jij het leukste aan het ondernemen? 

Het leukste aan ondernemen is dat je echt je eigen ding kan doen. Je zit niet vast aan een werkgever die zegt: ‘het moet zo!’ of een bedrijf waarin dingen gewoon gaan zoals ze gaan. Ik mag zelf ontwikkelen en ontdekken. En daarnaast is het natuurlijk fijn om je eigen tijd in te kunnen delen. Ondanks dat je als ondernemer vaak meer tijd werkt dan dat je zo willen, je hebt wel meer vrijheid.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken? 

Alleen voor een noodgeval, verder niet. Gewoon niet doen haha. Mijn nachtrust is me heilig!

Wat is jouw mooiste plekje? 

Daar heb ik niet echt een antwoord op. Ik denk dat ik het allermooiste plekje nog moet ontdekken. Er zijn zoveel mooie plekjes op de wereld. En dat denk ik nu wel direct aan Zweden. Want Zweden vind ik echt heel erg mooi. Er daar zijn echt veel plekken die ik hier zou kunnen noemen. Dus: ik kom er nog wel eens op terug als ik echt de meest mooie plek heb gevonden!

Waar word je het meest gelukkig van? 

Dat zijn meerdere dingen. Misschien cliché, maar dat is vooral ook als iedereen hier in huis gelukkig is. Daar word ik ook heel erg blij van. Als de kindjes lekker in hun vel zitten. En verder word ik heel blij van in het zonnetje tuinieren. En als mijn oogst gelukt is! Ik kweek zelf groente zoals komkommers en tomaatjes.

Wat doe je ter ontspanning? 

In de zomer werk ik lekker in de tuin. Een beetje in de aarde wroeten. Of ik ga lekker wandelen. De rust opzoeken en vooral naar buiten. In de winter kan ik juist lekker naar binnen; kaarsjes aan en niks doen! Ook sporten is voor mij ontspanning. Ik doe aan crossfit. Dat is niet ontspannen op het moment, maar daarna wel! n

Wat zouden we eigenlijk nog van je moeten weten? 

Ik ben aan het ontdekken of ik van kneuterigheid hou! Zo ben ik aan het oefenen met breien, ik maak nu een muts! Ook hou ik van brood bakken, maar alleen zuurdesem. Zuurdesembrood is brood met natuurlijke gisting. ’s Morgens maak je de starter en dan kun je pas later op de dag het deeg maken. De volgende dag kun je dan pas het brood bakken. Het is een langduriger proces. Maar het levert brood op wat veel beter te verteren is voor je darmen. Voor het bakken van een zuurdesembrood moet je wel geduld voor hebben!

Van welke Fem2business vrouw wil je meer weten? 

Ik zou graag wat meer willen weten van Ryanne Smit van Moose Farg. Mijn hart ligt bij Zweden en zij werkt met een Zweeds product. Ze is vorig jaar lid geworden en ik heb haar een keer ontmoet bij de koffieochtend. Ik zou haar heel graag wat beter leren kennen!