Anita van der Gulik

10 vragen aan…. Anita van der Gulik

We hebben een nieuwe rubriek bij Fem2Business. Elke maand stellen we 10 vragen aan een Fem2Business vrouw om haar iets beter te leren kennen. Deze maand is het woord aan Anita van der Gulik.

Wie ben jij en wat doe jij?

Mijn naam is Anita van der Gulik, ik heb een praktijk in kinesiologie en massage.

Daarmee geef ik mensen ondersteuning in hun processen. Voorbeelden daarvan zijn: het vastlopen in emoties, klachten op fysiek vlak, stress management.

Mijn bedoeling is dat mensen met minder ballast de deur uitgaan van mijn praktijk. De doelgroep die ik het meeste ontvang is vrouwen tussen de veertig en zestig jaar. Mannen zijn zeker ook welkom. 

Opvallend is dat ik het laatste jaar ook veel kleine kinderen binnen heb gekregen. Die komen bij mij, doordat moeders ook in de praktijk komen. Ze komend huppelend de praktijk in en komen nog blijer eruit.

Wat maakte dat je ondernemer bent geworden?

Ik had veel cursussen en een opleiding tot kinesioloog gedaan. Dat kun je natuurlijk alleen voor vrienden en familie houden, maar ik dacht: “Ik spring gewoon in het diepe.” Dus ik heb de KvK gebeld. En dan ben je ineens ondernemer, naast dat je therapeut bent. 

Ondernemen, dat leer je dus niet in de opleiding. En dat was dan ook de reden voor mij, om bij Fem2business te gaan. Om te sparren en te leren van andere onderneemsters.

Wat vind jij het leukste aan het ondernemen?

Het contact met mensen en wat ik ze kan bieden. Ook leuk is dat ondernemen een totaalplaatje is. Ik ben niet alleen therapeut, maar ook websiteontwerper, administrateur, etcetera. Het is heel veelzijdig.

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Liever niet! Als het echt moet: voor de volle maan. Ik vind het mooi om de maan te aanschouwen. Om de volle maan te zien en te volgen.

Wat is jouw mooiste plekje?

Dat blijft toch gewoon het strand van Petten. Dat vind ik fantastisch. Vooral in de herfst en in de winter kom ik er graag.

Waar word je het meest gelukkig van?

Eigenlijk als de rest van het gezin ook ontspannen is en iedereen lekker in z’n vel zit. En qua werk: als mensen blij de deur uitgaan.

Wat doe je ter ontspanning?

Wandelen en fietsen. Wij kunnen hiervandaan (Dirkshorn) hele fijne routes door de polder maken. We steken de weg over en ik kan langs het meer wandelen en lekker mijn hoofd leegmaken.

En daarnaast een goed boek lezen.

Wat zouden we eigenlijk nog van je moeten weten?

Mensen kunnen goed een beroep op mij doen. Ik ben heel medelevend. Ik heb in het verleden tijdens mijn opleiding wel eens gehoord: “Je moet afstand houden”. Dan denk ik: “Daar ben ik dus niet van.” 

Ook in mijn praktijk is de sfeer laagdrempelig. Klanten zijn snel bij mij thuis, alsof ik hun beste vriendin ben. Dat vind ik fijn, dat mensen zich vertrouwd voelen. In een groep, zoals bij Fem2Business, scherm ik me soms qua energie wat meer af. Maar in het één op één contact sta ik erg open.

Van welke Fem2business vrouw wil je meer weten?

Van Sharron Droog zou ik graag meer willen weten. Ik volg haar en heb een paar keer even met haar gepraat, maar ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wat haar tot het ondernemerschap heeft gebracht.

http://www.bewustwording-ontspanning.nl